Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - 1η Πανελλαδική Ολομέλεια


Προσκαλούμε τα μέλη του Παρατηρητηρίου της Κοινωνίας Πολιτών στην 1η Πανελλαδική Ολομέλεια, το Σάββατο 16 Απριλίου και ώρα 16.00 στο Ε.Β.Ε.Α. - Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (Ακαδημίας 7, 6ος όροφος, αίθουσα συνεδριάσεων ΕΡΜΗΣ), με θέματα:

1) Εισηγήσεις για την αντιπροσώπευση και συμμετοχή στη δημόσια διαβούλευση των Οργανώσεων της Κοινωνίας Πολιτών, στα Διεθνή και Εθνικά Κέντρα διαβούλευσης και λήψης αποφάσεων.
2) Οργανωτική και Περιφερειακή Δομή του Παρατηρητηρίου της Κοινωνίας Πολιτών.
3) Εισηγήσεις των 11 ομάδων εργασίας του Παρατηρητηρίου.
4) Παρεμβάσεις- Ερωτήσεις.
5) Κλείσιμο- Συμπεράσματα.

Του Βασίλη Τακτικού
«Νομοσχέδιο μονοδιάστατο και περιοριστικό που αφήνει έξω τους πραγματικούς συντελεστές της κοινωνικής οικονομίας τις οργανώσεις της κοινωνίας πολιτών»
Αναγνωρίζοντας κατ΄ αρχή ως θετική την νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου εργασίας για την θεσμοθέτηση της κοινωνικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας, δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε παράλληλα, τον μονοδιάστατο, περιοριστικό που αφήνει έξω τους πραγματικούς συντελεστές της κοινωνικής οικονομίας τις οργανώσεις της κοινωνίας πολιτών και τις λογικές του αντινομίες που κρύβει στην φιλοσοφία του, τα θεσμικά εργαλεία και το κοινωνικό κεφάλαιο που θέλει να αξιοποιήσει»... ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο χώρος της Κοινωνικής Οικονομίας, (3ος Τομέας), διέπεται διεθνώς από ορισμένες βασικές αρχές που τον καθιστούν διακριτό τόσο από το κράτος (1ος Τομέας) όσο και από τις επιχειρήσεις της αγοράς (2ος Τομέας). Οι φορείς του 3ου Τομέα, πέραν της αυτονόητης άμεσης καταστατικής επιδίωξης και εξυπηρέτησης, συλλογικών και γενικότερου κοινωνικού συμφέροντος σκοπών διακρίνονται ως:... [Ποια κοινωνική οικονομία;]

Συνεδρίασαν χθες, 15 Μαρτίου 2011, οι συντονιστές των ομάδων του νεοσύστατου Παρατηρητηρίου της Κοινωνίας Πολιτών με στόχο την γνωριμία, την ανταλλαγή απόψεων, την κοινή συμφωνία ως προς τις βασικές κατευθυντήριες γραμμές λειτουργίας και την προετοιμασία για την Πανελλήνιας συνδιάσκεψης της ολομέλειας του Παρατηρητηρίου που θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Απριλίου.
  • Νέο συμπληρωμένος κατάλογος μελών Παρατηρητηρίου
Μετά την πρώτη συνεδρίαση των συντονιστών των ομάδων του Παρατηρητηρίου και την μεγάλη προβολή από τα μέσα και τα blogs που στηρίζουν τις προσπάθειες των Οργανώσεων της Κοινωνίας Πολιτών, το ενδιαφέρον για την στελέχωση των ομάδων αυξήθηκε κάθετα. Έτσι σήμερα δημοσιεύουμε νέο συμπληρωμένο κατάλογο κι υπενθυμίζουμε ότι το παρατηρητήριο είναι ανοιχτό για κάθε πρόταση και συνεργασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου